Bij GJ, Dé HR-Partner is het als uitzendkracht mogelijk om wekelijks en 4-wekelijks uitbetaald te krijgen. Wekelijks wordt op donderdag uitbetaald, dit zijn de uren van de week ervoor. Voorbeeld: in week 10 heb je 40 uur gewerkt, uitbetaling van deze uren zullen op de donderdag in week 11 zijn.

In deze factsheet leggen we het verschil uit tussen loonbetaling per vier weken of loonbetaling per maand. Dit maakt nogal een verschil voor de financiële administratie die je bijhoudt. Let hierbij goed op dat loonbetaling per vier weken nooit op hetzelfde moment komt, terwijl de vaste lasten (huur of hypotheek, gas/water/licht, verzekeringen etc.) wel op een vast moment afgeschreven worden; vaak aan het begin van de maand.

Het klinkt misschien ideaal om elke vier weken loon uitbetaald te krijgen, je krijgt het namelijk 13 keer per jaar. Als je loon maandelijks wordt betaald, ontvang je het 12 keer per jaar. De praktijk kan echter anders zijn, vanuit goed werkgeverschap willen we je hierbij advies geven om je te behoeden voor een veelgemaakte fout.

Download hierbij de betaaldata: 4-Weken loon 2023 en 4-Weken loon 2024