Payroll uitbesteden

Ben je op zoek naar meer flexibiliteit, tijdwinst en financieel voordeel? En wil je financiële risico’s zoveel mogelijk verminderen? Overweeg dan payroll, en vraag onze HR adviseur of payroll bij jouw organisatie past. We vinden niets interessanter dan de groei van jouw business. 

Payroll

Payroll uitbesteden: waarom kiezen voor deze dienst?

Past payrolling bij jou? Kiezen voor payroll doe je bijvoorbeeld wanneer je minder tijd wilt besteden aan administratieve randzaken die met je personeel te maken hebben. Maar je tegelijkertijd wél de controle wilt blijven houden over het uitbetalingsproces. Wanneer je voor payrolling kiest, heb je niet langer te maken met arbodiensten, loonadministratie kantoren of pensioenfondsen. Deze zaken worden volledig uitbesteed aan ons.

shutterstock 561776362

Verantwoordelijkheden werkgever

Je tijd liever niet besteden aan salarisadministratie? Dan is payrolling een mooi alternatief. Op het gebied van payroll nemen wij alle administratieve verplichtingen en financiële risico's van je over. Je medewerkers worden binnen payroll uitbetaald op basis van het CAO dat bij je bedrijf van toepassing is. Wat betreft verloning is het bij payrolling verplicht dat de gehele inlener CAO gevolgd wordt. Tot en met 2020 is dit nog met uitzondering van het pensioenfonds. Per 01 januari 2021 ben je als werkgever verplicht een adequaat pensioenfonds aan te bieden van de Payroll-organisatie,  of het pensioenfonds van de inlener te volgen.

 

Neem contact op

Eigen rechtsvorm sinds 2020

De rechtsvorm omtrent payroll is in de laatste jaren veranderd. Zo nam de Eerste Kamer in mei 2019 de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aan. De WAB trad op 1 januari 2020 in werking. Onderdeel van deze wet is dat er een wettelijk onderscheid is gekomen tussen uitzenden en payrollen. Beide vormen van dienstverlening vielen tot eind 2019 onder de ‘uitzendovereenkomst’. De WAB geeft de dienstverlening Payrolling een eigen rechtsvorm en creëert naast de 'uitzendovereenkomst', de ‘payrollovereenkomst’.

Sinds 2020 is sprake van Payrolling wanneer je als ondernemer volledig zelf een medewerker werft en selecteert en wanneer je die medewerker vervolgens exclusief voor jouw bedrijf laat werken via een derde partij. De payrollkracht heeft exact dezelfde rechtspositie als medewerkers in vaste dienst, waarmee hij ook recht heeft op exact dezelfde arbeidsvoorwaarden. Dit betekent onder meer dat je als opdrachtgever een payrollkracht maximaal drie jaar mag inzetten zonder dat je hem vast in dienst hoeft te nemen. En wanneer de werknemers in eigen dienst bonussen of extra vakantiedagen ontvangen, moet de payrollkracht dat ook krijgen.

Payroll uitbesteden: nieuwe voorwaarden in 2020

Payrolling biedt vanaf 2020 een kortere periode waarin medewerkers flexibel inzetbaar zijn en de werkgeverslasten voor payrollkrachten gaan iets omhoog. 

Je kunt als ondernemer vanaf 2020 nog steeds personeel inzetten op payrollbasis, maar de samenwerking moet aan andere voorwaarden voldoen dan de afgelopen jaren. Personeel verlonen via een payroll overeenkomst is vooral interessant voor ondernemers die hun medewerkers volledig zelf willen werven en exclusief voor hun bedrijf willen laten werken. Wie het belangrijk vindt personeel voor langer dan 3 jaar flexibel in te zetten, kiest voor verlonen via de uitzendovereenkomst.

Past payroll bij jouw organisatie? En hoe maak je de afweging tussen risico’s versus kosten? Hierover geven onze HR adviseurs altijd transparant, no nonsens advies.

shutterstock 417879073

Payroll uitbesteden: hoe werkt het in de praktijk?

Steeds meer organisaties kiezen ervoor, maar wat is payroll nu eigenlijk? Ook in 2021 werkt payrolling in de praktijk als volgt:

  • De opdrachtgever werft en selecteert een medewerker
  • De opdrachtgever maakt werkafspraken met de medewerker (salaris, arbeidsomvang, etcetera) 
  • GJ wordt juridisch werkgever van de medewerker
  • De opdrachtgever stuurt de werknemer op de werkvloer aan
  • De opdrachtgever (of de payrollmedewerker) geeft de gewerkte uren aan ons door
  • GJ betaalt het loon uit en draagt de werkgeverslasten af
  • GJ draagt de arbeidsrechtelijke risico's (doorbetaling bij ziekte, naheffingen, ketenaansprakelijkheid)

Offerte ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact met u op.

* verplichte velden