Wat is payroll?

Overweeg je personeel aan te nemen of wil je het huidige team uitbreiden, maar zie je op tegen de personeelsadministratie en de steeds wijzigende wet- en regelgeving? Wil je je meer kunnen focussen op de organisatiestructuur en wil je graag af van je financiële werkgevers risico’s? Het gezegde is niet voor niets, ik wens je veel personeel toe. Hiervoor is payroll dé oplossing!

Met payroll profiteer jij van zorgeloos werkgeven terwijl je personeelszaken goed geregeld zijn. Wij begrijpen dat je dit alleen uit handen wilt geven als je er zeker van kunt zijn dat de werknemer de juiste arbeidsvoorwaarden krijgt én het payroll bedrijf een eerlijke en betrouwbare partner is.

GJ is dé eerlijke payroll partner en neemt graag de personeelslasten uit handen, terwijl jij de dagelijkse leiding en toezicht hebt. Je ontvangt van ons een all-in kostprijs, kortom een eerlijke overzichtelijke factuur zonder verassingen achteraf!

Bekijk hier onze video uitleg

Payroll

Bereikbaar via 0174-281981 - In het menu kies 1 en daarna 2

Eerlijke payroll

Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in 2020 gelden er nieuwe regels voor de dienst payroll. GJ biedt eerlijke payroll. Dit betekent dat:

 • wij geen rol spelen in de allocatie van de werknemer. Je werft zelf de meest geschikte werknemer voor je bedrijf, bepaald de arbeidsvoorwaarden en zet de werknemer vervolgens bij ons op de loonlijst.
 • wij de bij jouw organisatie geldende cao toepassen. Indien er binnen jouw organisatie extra arbeidsvoorwaarden gelden, dan zullen wij deze ook toepassen.
 • de werknemer vanaf dag één aangesloten zal worden bij een sector pensioenfonds of bij onze adequaat pensioenregeling.
 • wij de werknemer de ziektedagen uitbetalen volgens de voorwaarden van de betreffende cao en/of de voorwaarden bij jouw organisatie. Naast het overgenomen verzuimrisico zal GJ Verzuim de verzuimbegeleiding volgens de wet- en regelgeving uitvoeren.
 • wij sinds 1-1-2020 de ketenregeling bij contracttelling aanhouden tegen een aantrekkelijk en eerlijk payroll tarief. Dit houdt in dat wij maximaal 3 tijdelijke contracten kunnen geven in 3 jaar tijd alvorens de werknemer recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd.
shutterstock 561776362

Wat zijn de voordelen van Payroll

Payroll uitbesteden aan GJ betekent geen omkijken meer naar:

 • uitbetaling van het salaris en alle bijbehorende loonstroken
 • verstrekken van jaaropgaves
 • toepassen van de juiste arbeidsvoorwaarden
 • beheren van de lopende contracten
 • opbouwen en uitbetalen van de reserveringen
 • begeleiden én doorbetalen bij ziekte, je krijgt hier geen factuur van
 • aansluiten bij pensioenfonds
 • afdragen van o.a. Sociale lasten

Daarnaast heb je als organisatie jaarrond een HR-adviseur gereed staan voor al je vraagstukken en kun je rekenen op onze kennis en kwaliteit rondom de huidige wet- en regelgeving.

Ook voor de werknemers heeft payroll voordelen, zo heeft de werknemer:

 • recht op dezelfde beloning als alle andere werknemers in de branche
 • recht op dezelfde contractvormen volgens de ketenregeling
 • jaarrond een HR afdeling naast zich staan voor vragen en kunnen wij hulp bieden indien gewenst
 • mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door scholing bij ons aan te vragen

 

Offerte aanvragen?

Wat kost payroll en wat zijn de verschillen?

Je weet nu dat payroll de juridisch werkgever wordt en hiermee alle administratie en risico’s uit handen neemt. Dit geeft jou meer tijd om met andere zaken bezig te zijn. Voor deze dienst betaal je een vast uurtarief per uur.

Wij vinden het belangrijk dat je als ondernemer exact weet wat onze dienstverlening kost en wat je daarvoor terugkrijgt. Om deze reden melden wij geen vaste prijzen op onze website. De omrekenfactor is namelijk maatwerk, omdat de kosten per onderneming verschillend zijn. De kostprijs is afhankelijk van de cao, het loon van de werknemer, het pensioen en de contractvorm.

Elk payroll bedrijf beslist zelf wat hij meerekent in dit tarief en wat hij hierin uitsluit. Het is daarom belangrijk te kijken naar de verschillen, want het zou maar zo kunnen zijn dat er toch een fasetelling (uitzenden) wordt aangeboden of dat ziekte en pensioen wordt nagefactureerd.

Maar wat zijn de verschillen tussen uitzenden, een eigen salarisadministratie of payroll?

Hier vind je de: Factsheet

Wat GJ voor jou kan betekenen?

Wij adviseren geheel vrijblijvend naar wat het beste bij jouw onderneming past. Heb je erg uiteenliggende tarieven ontvangen en wil je een eerlijke uitleg over de verschillen? Ook hier kunnen wij je in ondersteunen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Wil je graag HR-advies gericht op efficiënte en strategische oplossingen en coaching? 

Klik hier als u meer wilt weten van onze strategische adviseurs.

ZZP Diensten

Offerte ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact met u op.

* verplichte velden