Payroll uitbesteden

Veel administratieve rompslomp?

Begin direct met payroll

Payroll uitbesteden

In de huidige bedrijfsomgeving draait alles om efficiëntie en effectiviteit. Payroll is een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven, maar het kan flink wat tijd in beslag nemen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun payroll uit te besteden aan specialisten zoals GJ Dé HR-Partner.

Het uitbesteden van payroll stelt jouw bedrijf in staat om zich te concentreren op de belangrijke kernactiviteiten, terwijl onze specialisten zich bezighouden met de loonadministratie. Het zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar het vermindert ook het risico op fouten en naleving van de problemen die kunnen optreden bij het zelf uitvoeren van payroll.

Bij het uitbesteden van payroll aan een specialist, zoals GJ Dé HR-Partner, zijn er diverse essentiële taken en verantwoordelijkheden die van je bord worden genomen. Ons doel is om jou als werkgever meer ruimte en gemoedsrust te geven, zodat je je kunt concentreren op de groei en ontwikkeling van je onderneming. 

Dit besteed je uit als werkgever

Er worden belangrijke taken van je overgenomen zoals loonberekening, wat niet alleen het berekenen en betalen van het basissalaris omvat, maar ook alle extra's zoals overuren en bonussen. Het beheer van belastingen, waaronder loonbelasting en sociale verzekeringspremies, wordt eveneens uit handen genomen.

Ook ziekte- en verlofadministratie worden nauwkeurig afgehandeld om in lijn te blijven met de arbeidswetgeving. Je ontvangt bovendien uitgebreide rapporten. Dit houdt niet alleen een maandelijkse loonstrook of jaarlijkse opgaven voor de medewerkers in, maar ook relevante rapporten voor de Belastingdienst en voor het management van je bedrijf.

Ten slotte neemt de payrollorganisatie het juridische werkgeverschap over, waardoor je geen zorgen meer hebt over juridische kwesties met betrekking tot je werknemers

Vrijblijvend adviesgesprek?

Bereikbaar via 0174-281981 - In het menu kies 1 en daarna 2

Eerlijke payroll uitbesteden

Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in 2020 gelden er nieuwe regels voor de dienst payroll. GJ biedt eerlijke payroll. Dit betekent dat:

 • wij geen rol spelen in de allocatie van de werknemer. Je werft zelf de meest geschikte werknemer voor je bedrijf, bepaald de arbeidsvoorwaarden en zet de werknemer vervolgens bij ons op de loonlijst.
 • wij de bij jouw organisatie geldende cao toepassen. Indien er binnen jouw organisatie extra arbeidsvoorwaarden gelden, dan zullen wij deze ook toepassen.
 • de werknemer vanaf dag één aangesloten zal worden bij een sector pensioenfonds of bij onze adequaat pensioenregeling.
 • wij de werknemer de ziektedagen uitbetalen volgens de voorwaarden van de betreffende cao en/of de voorwaarden bij jouw organisatie. Naast het overgenomen verzuimrisico zal GJ Verzuim de verzuimbegeleiding volgens de wet- en regelgeving uitvoeren.
 • wij sinds 1-1-2020 de ketenregeling bij contracttelling aanhouden tegen een aantrekkelijk en eerlijk payroll tarief. Dit houdt in dat wij maximaal 3 tijdelijke contracten kunnen geven in 3 jaar tijd alvorens de werknemer recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd.

Waarom payrollen?

Payroll uitbesteden aan GJ betekent geen omkijken meer naar:

 • uitbetaling van het salaris en alle bijbehorende loonstroken
 • verstrekken van jaaropgaves
 • toepassen van de juiste arbeidsvoorwaarden
 • beheren van de lopende contracten
 • opbouwen en uitbetalen van de reserveringen
 • begeleiden én doorbetalen bij ziekte, je krijgt hier geen factuur van
 • aansluiten bij pensioenfonds
 • afdragen van o.a. Sociale lasten

Daarnaast heb je als organisatie jaarrond een HR-adviseur gereed staan voor al je vraagstukken en kun je rekenen op onze kennis en kwaliteit rondom de huidige wet- en regelgeving.

Voordelen payroll werknemer

 • recht op dezelfde beloning als alle andere werknemers in de branche
 • recht op dezelfde contractvormen volgens de ketenregeling
 • jaarrond een HR afdeling naast zich staan voor vragen en kunnen wij hulp bieden indien gewenst
 • mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door scholing bij ons aan te vragen

Maar wat zijn de verschillen tussen uitzenden, een eigen salarisadministratie of payroll? Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen, zie onze video uitleg en factsheet voor meer informatie of neem persoonlijk contact op met onze specialisten voor een advies op maat.

Persoonlijk advies

Wat kost payroll?

Wij vinden het belangrijk dat je als ondernemer exact weet wat onze dienstverlening kost en wat je daarvoor terugkrijgt. Om deze reden melden wij geen vaste prijzen op onze website. De omrekenfactor is namelijk maatwerk, omdat de kosten per onderneming verschillend zijn. De kostprijs is afhankelijk van de cao, het loon van de werknemer, het pensioen en de contractvorm. 

Elk payroll bedrijf beslist zelf wat hij meerekent in dit tarief en wat hij hierin uitsluit. Het is daarom belangrijk te kijken naar de verschillen, want het zou maar zo kunnen zijn dat er toch een fasetelling (uitzenden) wordt aangeboden of dat ziekte en pensioen wordt nagefactureerd.

GJ wordt de juridisch werkgever en neemt hiermee alle administratie en risico’s uit handen. Dit geeft jou meer tijd om met andere zaken bezig te zijn. Voor deze dienst betaal je een vast uurtarief per uur.

 

Altijd een HR-adviseur die voor je klaar staat

Een van de voordelen van het uitbesteden van je payroll aan GJ Dé HR-Partner is dat er altijd een specialist klaar staat voor jouw HR-advies. Onze HR-adviseurs zijn experts in het vakgebied en staan je bij met advies en ondersteuning op elk gebied van HR, inclusief payroll. Of je nu vragen hebt over de loonadministratie, hulp nodig hebt bij het beheren van verlof en ziekteverzuim, of advies wilt over complexe HR-vraagstukken, onze adviseurs staan klaar om je te helpen. 

Bovendien blijven onze HR-adviseurs op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en veranderingen in arbeidsrecht en HR-praktijken. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest actuele en accurate informatie. Je kunt ook bij GJ Dé HR-Partner terecht voor het uitbesteden van werving en selectie of verzuimbeheer!

Bij GJ Dé HR-Partner maken we payroll eenvoudig, efficiënt en stressvrij. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we je helpen met onze flexibele en op maat gemaakte payroll diensten.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact op.

* verplichte velden

Waar moet je op letten bij payroll?

Overweeg je payroll voor je bedrijf? Slimme zet! Maar voordat je de sprong waagt, zijn er enkele kernpunten om in gedachten te houden. Zoek allereerst naar een payroll partner die transparantie hoog in het vaandel heeft staan, zonder verborgen kosten. Zoek naar een persoonlijke benadering; jouw bedrijf verdient maatwerkoplossingen. Flexibiliteit is een must in onze snel veranderende wereld. Een goede payroll partner biedt meer dan service, zoals bijvoorbeeld advies voor ingewikkelde HR-zaken. Zorg dat de technologie je administratie efficiënter maakt, niet gecompliceerder. Klaar om de volgende stap te zetten? Neem nu contact met ons op en ontdek wat GJ Dé HR-Partner voor jou kan betekenen!

Wat is payroll?

Het runnen van een bedrijf brengt al genoeg uitdagingen met zich mee. Payroll is in feite een stukje gemak voor jou als ondernemer. Als je kiest voor payroll uitbesteden betekent dit dat wij, als jouw HR-partner, de juridische werkgever worden van jouw medewerkers. De werknemers blijven gewoon bij jouw organisatie werken, doen wat ze altijd doen. Wat verandert, is dat wij alle administratieve en HR-gerelateerde taken op ons nemen. Denk aan salarisbetalingen, contractbeheer, ziekteverzuim en alle andere HR-zaken.

Voor jouw organisatie betekent dit meer vrijheid en minder administratieve rompslomp. Je kunt je richten op wat je het liefste doet: jouw bedrijf laten groeien. Wij zorgen ervoor dat alles achter de schermen soepel verloopt. Zo vormen we samen een sterk team, waarin jouw organisatie de leiding heeft en wij je ondersteunen waar nodig.

Wat zijn de voordelen van payroll uitbesteden?

Als je overweegt je payroll uit te besteden, doe je dat om zorgeloos je onderneming te leiden. Door payroll uit handen te geven, bespaar je allereerst veel tijd. Geen uren meer spenderen aan salarisadministratie betekent dat je die tijd kunt steken in wat echt telt: investeren in je zaak. Daarnaast hoef je je minder zorgen te maken over juridische kwesties of veranderende regelgeving. We zorgen ervoor dat alles volgens het boekje gaat. Financieel gezien is het vaak ook voordelig: je betaalt enkel voor gewerkte uren, waardoor onverwachte kostenposten vermeden worden. 

Met onze expertise ben je altijd up-to-date en blijf je flexibel in een veranderende markt. Door payroll uit te besteden krijg je de vrijheid om te ondernemen zonder bijkomende administratieve lasten.

Voor welke bedrijven is payroll uitbesteden interessant?

Elke onderneming is uniek, maar sommige uitdagingen zijn universeel. Denk je aan een start-up die bruist van energie en ideeën? Voor een organisatie van deze omvang kan het fijn zijn om zich volledig te focussen op groei en innovatie zonder zich druk te maken over salarisadministratie. Of wat te denken van seizoensgebonden bedrijven zoals horecazaken of recreatieparken? Zij ervaren pieken en dalen in personeelsbehoefte en kunnen wel wat flexibiliteit gebruiken.

Grote organisaties met veel werknemers hebben vaak de middelen voor een eigen HR-afdeling. Maar ook zij kunnen voordeel halen uit payroll. Hoe? Door specifieke administratieve processen uit te besteden werken ze efficiënter en worden risico’s beperkt.

Payroll is er voor elk soort bedrijf. Benieuwd hoe GJ Dé HR Partner jouw organisatie kan ondersteunen? Wij staan klaar voor een persoonlijk gesprek!