Sollicitatietips

Solliciteren is nodig om een leuke baan te kunnen krijgen. Maar het is ook een uitdaging. Want waar vind je die leuke baan en hoe weet je of een baan bij jou past? Als je weet wát je graag wilt gaan doen en je hebt je georiënteerd op wáár je dat wilt gaan doen, dan ben je om te gaan solliciteren. Onderstaande tips helpen je in je zoektocht naar een (nieuwe) baan:

  • Mocht je nog geen werk hebben, blijf actief opzoek naar een baan via verschillende bronnen.
  • Er is niks sterker dan je eigen netwerk, benut dit netwerk bij het zoeken naar een baan. Laat je netwerk weten dat je een baan zoekt.
  • Zorg voor een degelijke voorbereiding. Een handige bron is het internet. Ga eens op zoek naar informatie over het bedrijf en de contactpersoon.
  • Google jezelf. Komt hier informatie naar voren die je mogelijke nieuwe werkgever niet mag zien? Verwijder of zet deze informatie of beeldmateriaal dan op privé.
  • Zorg voor een goed cv waarin staat wie je bent en wat je kunt. Vermeld in je cv je persoonlijke gegevens, je opleidingen en je werkervaring.
  • Zorg voor een sterke sollicitatiebrief waarin je kort en bondig aangeeft waarom jij de juiste kandidaat bent. Schrijf ook in je brief waarom jij graag bij dat bedrijf wilt werken.
  • Waar ben je goed in en waar ben je minder goed in en onderbouw dit met voorbeelden.
  • Wees niet bang om iets te vragen tijdens een sollicitatiegesprek, stel vragen waaruit blijkt dat je jezelf hebt voorbereid.
  • Mocht je worden afgewezen voor een bepaalde baan, bel dan altijd beleefd na en vraag naar de reden.
  • Gebruik een representatief e-mailadres.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem een kijkje bij onze vacatures.
Nog niet zeker wat je wilt? Schrijf je vrijblijvend in, wij gaan dan op zoek voor jou!

Meer tips & tricks hoe jij jouw baan scoort!

Cv opstellen - 5 tips!

dinsdag 8 augustus 2023

Wil je gaan solliciteren en heb je moeite met het opstellen van jouw cv? Geen stress! Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet met 5 tips, zodat jij binnen no time een professionele en opvallende cv in elkaar hebt gezet.

Sollicitatiebrief schrijven? 3 tips voor jou!

woensdag 9 augustus 2023

Je bent klaar om te solliciteren, hebt een passende vacature gevonden en je cv opgesteld. Maar nu, het schrijven van een sollicitatiebrief... Waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek? Wij hebben 3 belangrijke tips om jou te helpen bij het schrijven van een sollicitatiebrief!

Sollicitatiegesprek voorbereiden? Tips & tricks voor jou!

woensdag 9 augustus 2023

Heb je gesolliciteerd en ben je uitgenodigd voor een gesprek? Wij helpen je graag met de voorbereiding! Lees hier alle tips en tricks voor de beste voorbereiding van jouw sollicitatiegesprek.