Tips eerste werkdag

10 tips voor jouw eerste werkdag

Hoe overleef ik: mijn eerste werkdag? Je eerste werkdag bij je nieuwe baan kan spannend zijn. Om je te helpen hebben we 10 tips op een rijtje gezet!

 

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk;

Zorg dat je de avond van te voren je tas inpakt, je lunch hebt klaar gemaakt en je outfit klaar legt. Zo kun je de dag rustig beginnen en voorkom je dat je iets vergeet.

  1. Kom op tijd;

Het verkeer heb je niet in de hand, maar het is natuurlijk wel van belang om op tijd te komen op je werk, zeker op je eerste werkdag. Zorg daarom dat je je reis goed plant en ga op tijd weg van huis.

  1. Introduceer jezelf

Stel jezelf voor aan je nieuwe collega’s. Zorg dat je van te voren een beknopt verhaal hebt, als je wordt gevraagd wat jouw rol binnen de organisatie is.

  1. Zet je telefoon op stil

Zet het geluid van je telefoon uit en berg hem op in je tas. Je meldingen en social media updates kunnen echt wel een dag wachten. Hoe minder afleiding, hoe meer jij je kunt focussen op alle nieuwe indrukken en informatie.

  1. Neem een proactieve houding aan;

Het is begrijpelijk dat je zenuwachtig bent en de kat uit de boom kijkt. Maar, afwachten en verlegenheid kunnen worden gezien als een passieve houding. Probeer daarom een middenweg voor jezelf te vinden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld vragen te stellen aan de persoon die jou ook vragen stelt.

  1. De lunch;

Ga lunchen samen met je collega’s en doe actief mee aan de gesprekken. Haal daarbij ook rustig adem tijdens de pauze en geef je hersenen een pauze.

  1. Stel vragen en maak aantekeningen;

Alles is nieuw en je zult veel informatie krijgen. Zorg er daarom voor dat je een notitieblok meeneemt waar je aantekeningen op kunt maken en stel vragen.

  1. Klaag niet;

Een klagende collega is nooit leuk, maar zeker niet eentje die er voor het eerst is. Voorkom het klagen (of het nou over je vorige werkgever is of je nieuwe baan) en wees positief.

  1. Toon je enthousiasme

Laat zien dat je enthousiast bent over de baan, de mensen en de organisatie.

  1. Wees jezelf!

 

Lees ook: Salarisstrook uitgelegd, Weekloon vs. maandloon

Caitlin Renten

Marketing Medewerker

Als Marketing Medewerker houd ik me bezig met de online campagnes (META, LinkedIn en Google SEA). Daarnaast zorg ik ervoor dat Google Tagmanager optimaal staat ingericht. Naast het campagne management, heb ik een passie voor content creëren en zorg ik ervoor dat de organische content voor de Social Media kanalen de juiste doelgroep bereikt. Samen met de specialisten van GJ zorgen we ervoor dat jij op de hoogte bent van het laatste HR-nieuws.


Dit artikel is gepubliceerd op: 06-03-2024
Dit artikel is aangepast op: 06-03-2024

Terug naar overzicht