Doorgeleidingsplicht: wie doet wat?

Jij als opdrachtgever moet ervoor zorgen dat GJ, dé HR-Partner voldoende informatie krijgt om onze uitzendkrachten goed voor te lichten en voor te bereiden op hun nieuwe functie. Dit doen wij door middel van een RI&E (risico en inventarisatie formulier); die jij als werkgever dient te hebben.

Als dit formulier goed is ingevuld kunnen wij onze uitzendkrachten volledig informeren over het werk wat zij gaan doen, en wat voor risico’s ze hierbij kunnen lopen. 

Veiligheid voor de werknemers

Als werkgever draag je zelf ook de verantwoordelijkheid om een veilige werkomgeving te creëren.

Je verhoogt de veiligheid niet door enkel te investeren in technische hulpmiddelen of door de juiste trainingen aan te bieden. Veilig werken is een samenspel van mens, techniek, proces en leiderschap. Belangrijk is om op al deze vlakken veranderingen door te voeren wanneer de veiligheid verbetert dient te worden.

 

Onze specialisten van Verzuim, Dé Arbodienst helpen jou graag bij het opstellen van een RI&E. Neem hier contact op of via 0174-281981 - kies 1 en daarna 4.

 

Bij GJ, Dé HR-Partner vinden we het belangrijk dat een uitzend-/payrollkracht gelukkig, vitaal en gezond kan blijven werken tot aan zijn/haar pensioen. Wil jij op de hoogte zijn van wat GJ allemaal te bieden heeft voor onze uitzend- en payrollkrachten? Neem dan een kijkje op de werknemers pagina die wij speciaal voor hen gemaakt hebben.

Gabriëlle Thijsebaard

Geschreven op: 31-10-2023

Terug naar overzicht