Vakantiegeld ontvangen?

Als jij je vakantiegeld niet direct bij elke verloning van ons uitbetaald krijgt heb je onlangs je opgebouwde spaarpot aan vakantiegeld uitbetaald gekregen. Heb jij je vakantiegeld al uitgegeven of twijfel je nog wat ermee te doen? Hieronder zetten we enkele tips voor jou op een rij.

Tip 1: Ontspan

Omdat de mogelijkheden om op vakantie te gaan voor sommige mensen erg beperkt zijn, vinden we het belangrijk dat jij als medewerker van GJ en onze opdrachtgevers jezelf rust gunt. Werkgeluk ontstaat ook door rust in je hoofd. Varen, wandelen, fietsen, sporten in de natuur en sociale contacten onderhouden; er zijn meer low budget mogelijkheden dan je denkt!

Tip 2: Financiële buffer opbouwen

Weet je nog niet wat je met je vakantiegeld wilt doen? Dan is dit hét moment een financiële buffer op te gaan bouwen. Mochten er ooit onverwachte uitgaven op je pad komen, ben jij voorbereid. Het NIBUD heeft om die reden een bufferberekenaar. Klik op de link en bereken wat het NIBUD jou adviseert om als buffer achter de hand te hebben.

Tip 3: Schulden aflossen

Openstaande schulden geven niemand een prettig gevoel. Kijk eens naar de mogelijkheden wat je vakantiegeld kan betekenen in het afscheid nemen van deze schulden. Denk hierbij ook aan rente en andere voor- en nadelen van (extra) aflossen. Minder schulden geeft meer rust. “Money in the bank” is aan de andere kant ook lekker.

Heb jij echter een loonbeslag, kijk dan even op onze website onder het kopje werknemer. Je bent niet alleen, daarom bieden wij jou binnen ons netwerk hulp aan met ondersteuning van beslaghulp/budget coaching.

Tip 4: Een investering in jezelf

In plaats van Netflix of videoland uitspelen, kan je je tijd ook investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Waar ligt jouw interesse? Zoek op internet of er een bijpassende training voor je is.

Wist jij al dat iedere inwoner van Nederland van 18 jaar tot AOW leeftijd recht heeft op een overheidssubsidie van €1000? Het STAP-budget geldt voor iedere opleiding die in het STAP-scholingsregister staat, hiermee kun je eenvoudig allerlei relevante opleidingen en/of korte trainingen volgen! Klik snel op de oranje link en kijk of er iets voor jou tussenstaat en hoe je het STAP-budget aanvraagt.

Tip 5: Gewoon lekker uitgeven!

Heb jij de brede schouders, een baan met vrij veel zekerheid of gewoon genoeg spaargeld? Wil je het gewoon lekker uitgeven? Denk eens aan het lokale restaurant of bij die fijne kleding- of schoenenzaak om de hoek.

Je kunt natuurlijk ook je zonnebril opzetten en een welverdiende reis naar het buitenland boeken. Misschien heb je zelfs al gedacht aan een fijn huisje huren op een mooie plek in Nederland? Hiermee houd je de Nederlandse economie op gang en kan je genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft!

Gabriëlle Thijsebaard

Geschreven op: 31-10-2023

Terug naar overzicht