Wetswijziging minimumloon 2024

Elk jaar wordt op 1 januari en op 1 juli het minimumloon herzien, zo ook weer op 1 januari 2024. Er zullen hierbij een aantal grote veranderingen aankomen betreft het minimumloon. Wij hebben deze veranderingen op een rijtje gezet en de invloed die dit heeft voor jou.

De veranderingen in het minimumloon en waarom

Vanaf 1 januari 2024 zal de invoer van het minimumuurloon worden doorgevoerd. Dit is van invloed op de berekening van het minimumloon. De verandering is bedoeld om een eerlijker beloningssysteem te creëren. Er wordt nu maandelijks door de overheid vastgesteld wat het minimumloon is per maand. Maar, dit is eigenlijk niet eerlijk doordat verschillende sectoren andere werkweken hanteren.

Hierom zal het minimumuurloon worden doorgevoerd, wat betekent dat alle werknemers met een minimumloon hetzelfde uurloon zullen ontvangen, ongeacht de duur van de werkweek. Door deze verandering zullen werknemers met een werkweek van 40 uur meer verdienen dan werknemers met een werkweek van 36 uur. Wat betekent dat het uurloon de grondslag wordt en niet het maandloon.

Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Goed nieuws! Op basis van het minimumloon nu, wordt er bij een werkweek van 40 uur een stijging verwacht van ongeveer 11,11% en bij een werkweek van 38 uur een stijging van ongeveer 5,06%. Bovenstaande berekeningen zijn gebaseerd op het minimumloon van juli 2023, omdat het uurloon voor 2024 nog niet geïndexeerd is. Dit betekent dat het maandloon waarschijnlijk nog hoger kan uitvallen!

Minimumloon berekenen vanaf 2024

Gezien het uurloon voor 2024 nog niet is geïndexeerd, is het nu nog lastig om jouw minimumloon te berekenen. Maar, zodra dit betekend is kun je de volgende formule gebruiken om jouw minimumloon te berekenen:

Loon in periode X = (aantal gewerkte uren in periode X) * (wettelijk minimumuurloon)

Caitlin Renten

Geschreven op: 31-10-2023

Terug naar overzicht