Als bedrijf wil je graag je werknemers optimaal benutten. Productiviteit is belangrijk, maar het is ook belangrijk om de juiste mensen in de juiste posities te hebben. HR analytics kan een cruciale rol spelen in het personeelsbeheer van nu. Data-analysetechnieken worden toegepast op HR-gerelateerde gegevens zodat jij als bedrijf onderbouwde beslissingen kan maken over je personeelszaken. Daarnaast zijn de beslissingen die aan de hand van HR analytics worden gemaakt beter afgestemd op de behoeften en het welzijn van de werknemers.

De eerste stap is het verzamelen van relevante gegevens. Voordat je het diepe in kan springen met HR analytics moet je een beeld krijgen van hoe het er nu voor staat en de activiteiten die verricht worden. Met deze inzichten zijn HR-professionals in staat om strategische analyses te maken die helpen bepalen waar je als bedrijf heen wil. Ook kunnen voorspellingen worden gemaakt over hoe mensen het beste kunnen worden ingezet. GJ Dé HR-partner is er om meer uitleg te geven over hoe jij HR analytics effectief kan toepassen.

De rol van data analytics in HR besluitvorming

Door HR analytics toe te passen verandert de manier waarop je HR beleid maakt. Data analytics speelt een belangrijke rol in HR besluitvorming omdat beslissingen op basis van feitelijke inzichten kunnen worden gemaakt in plaats van op intuïtie en subjectieve meningen. Door een analyse te maken van gegevens over verloop, productiviteit en werknemersbetrokkenheid kunnen proactieve maatregelen worden genomen om retentie, tevredenheid en productiviteit te verbeteren. Hoe meer data je kan verzamelen en verwerken, hoe eerlijker en objectiever de HR besluitvorming zal zijn. 

Implementatie van HR data analytics bij bedrijven

HR data analytics implementeren bij bedrijven heeft een systematische aanpak nodig. Eerst moet de huidige situatie in kaart worden gebracht. Hiervoor is een data-infrastructuur nodig die de verzameling, opslag en analyse van grote hoeveelheden HR-gegevens kan ondersteunen. Investering in je HR-professionals zodat ze de nodige analytische vaardigheden hebben is daarbij geen onbelangrijke stap. Op basis daarvan kunnen de specifieke behoeften en doelstellingen worden geïdentificeerd en kunnen passende besluiten genomen worden. 

Succesvolle implementatie van data gestuurde besluitvorming omvat ook regelmatige evaluatie van de strategieën die zijn opgesteld middels HR analytics. De behoeften van je organisatie en personeel blijven namelijk veranderen en data kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Door een goede implementatie van HR data analytics kan je deze behoeften blijvend voldoen.

HR analytics tools en software

Er zijn veel verschillende HR analytics tools en software beschikbaar die bedrijven kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van HR analytics. Zo veel zelfs dat je mogelijk de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom biedt GJ Dé HR-partner een eigen HR-systeem aan die jou kan helpen om al je HR-processen te stroomlijnen. Zo heb je alle gegevens op één plek en kan je effectief de ontwikkeling van je medewerkers bijhouden. Haal meer uit je bedrijf met HR analytics.

Wil je meer weten over HR analytics en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dat gerust contact met ons op. Wij helpen je verder!

Gabriëlle Thijsebaard

Geschreven op: 12-03-2024

Terug naar overzicht