Efficiënt verzuimbeheer betekent dat je slim en strategisch te werk gaat, vaak met de ondersteuning van een professionele arbodienst. Het draait om het snel en kundig oppakken van verzuimmeldingen en het voorkomen ervan voordat ze überhaupt plaatsvinden. Dit doe je door goed te luisteren naar wat medewerkers nodig hebben en door het aanbieden van programma's die hen gezond en gemotiveerd houden.

Het gebruik van online tools kan hierbij een wereld van verschil maken. Denk aan een digitaal systeem waarin je makkelijk ziek- en herstelmeldingen bijhoudt, maar ook de voortgang van iemand die weer aan de slag gaat. Het mooie is dat iedereen die betrokken is bij het proces, zoals managers of HR, meteen kan zien hoe het ervoor staat.

Dan heb je nog de experts. Het is alsof je een team van specialisten hebt die achter je staan. Zij weten precies wat te doen bij verzuim en hoe je het beste kunt zorgen voor je team. Ze geven niet alleen advies als er iets aan de hand is, maar denken ook mee over hoe je problemen kunt voorkomen.