Oriënteren

Loopbaan oriëntatie

Bijbaantjes kunnen helpen je te ontdekken wat je zoekt in een baan. Vind je het leuk om met mensen te werken en anderen te ondersteunen, dan is een functie als gastvrouw of secretaresse wellicht iets voor jou. Ben je technisch onderlegd en werk je graag met je handen, dan sluit een functie in de bouwsector goed aan bij jou. Je kunt ook vacatures verzamelen en daarin onderstrepen wat je leuk vindt.

Het is ook belangrijk om na te denken bij wat voor soort bedrijf je wilt werken. Liever een klein bedrijf waar je iedereen kent? Of juist een groot bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden? En voel jij je beter binnen een formele of informele sfeer? Door hierover na te denken, ontdek je bij  welke bedrijfscultuur jij je prettig voelt. En welke baan bij je past.

Een volgende stap in je carrière

Ben je op zoek naar een andere baan of toe aan een volgende stap in je carrière? Dan is het goed om je weer even te verdiepen in wat er ook alweer allemaal komt kijken bij solliciteren. Wat is er allemaal veranderd? Tegenwoordig spelen internet en social media een grote rol  in het sollicitatieproces.

Als je een vacature hebt gevonden die goed past bij je opleidingen en werkervaring, dan is het belangrijk dat je op een positieve manier opvalt bij het bedrijf. Dat begint met een goede sollicitatiebrief of –mail en een bijgewerkt cv met alle opleidingen, werkervaring en vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie waarop je nu solliciteert.

Vergeet ook niet je sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. De eerste kennismaking met de werkgever is jouw unieke kans om te laten zien dat je de meest geschikte persoon bent voor de baan. Verdiep je dus vooraf in het bedrijf. Bedenk alvast een aantal vragen waaruit blijkt dat je goed op de hoogte bent en waarmee je je interesse laat zien. Onderschat je sollicitatiegesprek niet. Hoe vaak je ook al gesolliciteerd hebt en hoeveel werkervaring je ook hebt: een goede voorbereiding blijft het halve werk. Lees ook onze sollicitatietips voor een nog betere voorbereiding

Advies nodig over je loopbaan?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen jou verder.

* verplichte velden